Over de Inzichtenpraktijk

De InzichtenPraktijk is in 2010 opgericht door Meinou Lambeck met als missie mensen meer met elkaar te verbinden, in zowel de werksituatie als in de privé-situatie. Meinou is al jaren actief als trainer en coach in het bedrijfsleven.

Zij is haar eigen bedrijf gestart met het sterke idee dat onderliggend aan (bijna) al het disfunctioneren in organisaties slechte contacten ten grondslag lagen. Ofwel tussen mensen en afdelingen, ofwel doordat mensen niet in contact staan met zichzelf.

Hierbij ondersteunt zij organisaties door training en coaching van teams en individuele werknemers; daarnaast ondersteunt zij in de privésfeer singles op het pad naar een leuke relatie. Dit doet zij in de eerste plaats door inzicht te bieden, maar in de tweede plaats door dit te vertalen naar gedrag zodat het effect ook in de praktijk zichtbaar wordt. Voor alle situaties geldt als resultaat: door verbinding te maken en te communiceren stijgt effectiviteit én plezier! 

Meinou Lambeck

Als Meinou aan opdrachtgevers, coachingskandidaten of vrienden en bekenden vraag hoe zij haar zien komen de volgende eigenschappen steeds naar voren: doelgericht, creatief, praktisch, inlevend, direct, humoristisch en creatief. Dit is dan ook wat je in haar werkstijl zult terugvinden. Haar kracht is dat zij haar intuïtie inzet en scherp observeert: hierdoor kom zij snel tot de kern. Zij brengt inzicht, maar weet ook steeds de praktische vertaling te maken naar resultaat in de praktijk. De combinatie van acceptatie en confrontatie maakt snelle stappen mogelijk.

Werkervaring

Meinou Lambeck is psycholoog, en werkt al vele jaren als trainer en coach. Zij werkte 8 jaar met veel plezier voor een bureau, voordat zij in 2010 De InzichtenPraktijk heeft opgericht. Op deze manier kon zij haar interesse in relaties op het werk en privérelaties kon combineren. In het verleden heeft zij ook ervaring opgedaan recruiter, studie-adviseur, assessmentpsycholoog en loopbaancoach. 

Opleiding

Meinou is in 1996 afgestudeerd in de psychologie (“Interventies in groepen en organisaties” en “Psychologie van arbeid, gezondheid en organisatie” aan de Universiteit Utrecht). Daarnaast heeft zij onder andere een 3-jarige opleiding psychodrama gevolgd en heeft zich gespecialiseerd in methodes als provocatieve coaching, voicedrama en opstellingenwerk. Meinou speelt al 20 jaar actief theatersport en improvisatietheater. De principes van het improviseren (creativiteit ontstaat als je eigen blokkades laat zakken, zeg ja tegen ideeën van de ander, faal met plezier en laat de ander stralen) probeert zij niet alleen zelf toe te passen maar zet zij ook in trainingen en coaching.