Resultaten

  • Meer bewustzijn van eigen kwaliteiten; 
  • Meer inzet van deze kwaliteiten in de praktijk;
  • Handvaten om om te gaan valkuilen en belemmeringen;
  • Betere relaties met anderen;
  • Minder (zelf) kritiek en meer zelfvertrouwen;
  • Meer effectiviteit en resultaten in je werk;
  • Meer energie en plezier.

Individuele medewerker

Ook als individu kan de InzichtenPraktijk je helpen relaties te versterken. Relaties met anderen én met jezelf. Heb jij (of je omgeving) het idee dat de communicatie en samenwerking met anderen niet goed loopt en/of je niet prettig en effectief (meer) functioneert? 

Bijvoorbeeld omdat je:

-    te bot bent?
-    te zakelijk en afstandelijk overkomt?
-    te weinig assertief bent?
-    te onzeker bent?
-    te chaotisch bent?
-    te veel werk naar je toetrekt?
-    te weinig beeld hebt van wie je bent en wat je kunt?
-    er in het algemeen best een zooitje van maakt?

Of juist omdat je:
-    jezelf verder wilt ontwikkelen?
-    je kwaliteiten nog beter en meer wilt inzetten?
-    je je verder wilt verbreden?
-    je plafond nog lang niet bereikt hebt?

De InzichtenPraktijk kan je helpen je kwaliteiten te ontdekken én deze optimaal in te zetten. We kijken wat jou nog tegenhoudt om effectief en plezierig te functioneren en zorgen dat je niet alleen inzicht maar ook vaardigheden opdoet om je doel te bereiken. Hierdoor is het resultaat voor jou ook in gedrag zichtbaar.  

Voorbeeldtrajecten
Hieronder zijn 3 voorbeelden van individuele coachingstrajecten beschreven:

De pleaser

Een Teamleider bij een zorginstelling kan zijn medewerkers niet effectief aansturen: hij durft geen nee te zeggen en doet alles zelf. Zijn medewerkers noemen hem inconsequent en vinden dat hij onvoldoende de leiding neemt. Het gevolg is een disfunctionerend team en een teamleider die tegen overspannenheid aan zit. Door een individueel coachingstraject bij De InzichtenPraktijk krijgt de Teamleider inzicht in eigen gedrag en wordt hij zich bewust van de onderliggende belemmeringen om ander gedrag te laten zien. Door te werken aan zelfvertrouwen, belemmeringen weg te nemen en te oefenen met nieuw gedrag lukt het de Teamleider ander gedrag te laten zien in de praktijk. 
 
Resultaat: zelfvertrouwen en regie bij de Teamleider én een goed functionerend team.

De drammer

Een Salesmanager binnen in een IT-bedrijf wordt door anderen als te drammerig, egocentrisch en bot ervaren. Hoewel hij resultaten haalt voor zijn eigen afdeling, zeggen verschillende  collega’s dat hij “over lijken gaat”; de binnendienstafdeling gaat zelfs heimenlijk in verzet. Hoewel de salesmanager niet erg veel vertrouwen heeft in coaching, is hij bereid het te proberen. De Inzichtenpraktijk helpt hem te zien waarom hij doet wat hij doet en wat het effect daarvan is. Door onderliggende patronen te zien maar ook te ervaren dat ander gedrag in de praktijk werkt, vindt de salesmanager meer balans eigen optreden. 

Resultaat: Meer gerichtheid op overkoepelende resultaten en belangen in de organisatie, betere contacten met anderen, meer ontspanning bij hem zelf.

De perfectionist

Een P&O-adviseur binnen een overheidsorganisatie werkt ongeveer 80 uur per week. Zij houdt overal de controle over en gaat elke dag met een ontevreden gevoel naar huis. Haar collega’s en manager noemen haar pinnig en durven haar nauwelijks aan te spreken als er iets niet goed gaat; zo bang zijn ze voor weer een uitval. De Inzichtenpraktijk helpt haar door middel van coaching en training om de teugels wat te laten vieren en haar eisen te verlagen. 

Resultaat: Meer mildheid naar zichzelf en naar haar collega’s. Zij kan meer prioriteiten stellen en behaalt meer resultaat in minder tijd.